MIN SORG HÅLLER PÅ ATT ÄTA UPP MIG...

FRÅGESTÄLLNING
Vart kan man gå och prata med någon om sorg? Känner att sorgen efter min pappa som dog för över 3 år sen när jag var 15, håller på att äta upp mig från insidan om den inte redan har gjort det. Alla säger att det blir bättre med tiden, men hur lång tid ska det egentligen ta? Kan inte prata med min familj om det, känns som om dom har gått vidare för längesen. Så min fråga är vart ska man vända sig?
 
SVAR FRÅN NETCOACH
Hej!
Ja det finns många vägar att gå när det gäller att prata om din sorg. Om jag kan räkna rätt så är du fortfarande 18 år vilket innebär att du kan gå till Ungdomsmottagningen där du bor, de kan hjälpa dig med samtal. Det finns även lite beroende på var du bor olika företag/personer som är duktiga på sorgbearbetning.

Sorg är även något som många har massor av råd och dåd att ge vad som händer och när det händer. Tiden läker, ge det tid etc. Men sorg är ju något så personligt så vi måste finna vår väg genom sorgen. Lyssna på oss själva vad vi behöver och vad som får oss att känna oss bättre längs vår egen sorgeresa. Hur ser din resa ut?

Jag tänker på det du skriver om din familj och att de har gått vidare, men du är ju en person i er familj och du är inte klar i din sorgeprocess, det innebär ju att ni inte alla gått vidare i familjen. Din sorgeprocess och den plats du är på, är lika viktig som deras var (och kanske är, men de inte visar det öppet längre). Det handlar om dig och din sorg. Jag är övertygad om att ifall de visste vad du känner och tänker nu, så skulle de vilja få en chans att vara vid din sida och stötta dig med det du behöver nu, eller vad tror du?

Bor du i Stockholm så finns det ett väldigt bra ställe vid Tegnerlunden som jobbar med sorgbearbetning. Googla på sorgbearbetning och Tegnerlunden så finner du dem. Jag har bara hört massor av gott om dem. Bor du inte i Stockholm kanske det kan vara värt en resa hit över en helg då det håller sorgbearbetningskurser.

Tveka inte på att kontakta NetCoach mig på mail om du vill prata mer om din sorg.
Var rädd om dig så länge!