HUR VI MÅR PÅVERKAR VÅRT LEDARSKAP

Om vi mår bra hemma så mår vi ofta mycket bättre i vårt ledarskap. Det handlar om att inse att vi inte hinner med allt. Vi har en viss mängd tid - inte mer.

Tänk att det ska vara så svårt att prioritera tid för sig själv! Tid att vara med familj, vänner, tid att träna, tid att gå på bio, konserter, studera, teater etc.
Jag märker hur det är en daglig kamp för kollegor och chefer att behålla lite luft i kalendern och lyckas prioritera den egna tiden. Jag vet också hur svårt det är när den viktiga kunden vill ha ett möte eller flytta ett redan inbokat.

Ändå är det enkelt i princip. Om du i ditt ledarskap lyckas prioritera det som ger dig liv och lust, så påverkas också ditt professionella jag. Vi är alla helheter. Om du mår bra hemma, mår du mycket bättre i vårt ledarskap. Det handlar om att inse att vi inte hinner med allt som krävs av oss. En livstid innebär en viss mängd tid som vi har till vårt förfogande. Den kan vi inte förändra.

När vi blir som slavar under tiden, är det därför uttryck för ett systemfel. Det är feltänkt i grunden. Du har fått ditt liv för att forma det efter egna behov i gemenskap med andra. Om du inte tillfredställer de behov du har uppstår en obalans och det blir omöjligt att vara trovärdig i din ledarroll, eftersom dina kollegor ser till vad du gör, inte till det du säger.

De flesta ledare och kollegor som inte prioriterar sig själva, hamnar förr eller senare i kris och utbrändhet.

Så värna om sig själv så har du bättre chans att vara en bra ledare!

Lasse - NetCoach

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-