TRÖTTHET AV INRE BÖRDOR

Vi blir tidvis trötta i våra arbeten och vi vet inte alltid varför. Det är naturligtvis så att vi blir trötta redan av att arbeta. Men den djupaste tröttheten tror jag ändå uppkommer när vi bär på något slags inre bördor. Den trötthet vi får från vårt arbete är ofta lite ytligare och går snabbare att återhämta sig ifrån. Denna trötthet leder inte heller till utmattning på samma sätt. När det gäller kreativt och fritt arbete kan det till och med vara så att det inte alls är ansträngande. Tvärtom många gånger, det ger glädje och nya krafter.

Den trötthet som kommer från inre bördor är djupare och på något sätt mera bestående. Den leder till att glädjen försvinner. Arbetet blir ett tungt slitgöra, ett glädjelöst knog. När glädjen då försvinner, så försvinner kreativiteten. Vi börjar upprepa gamla inkörda mönster igen. Efter en tid känns det som om vi håller på att kvävas, men då har vi ingen kraft kvar att förändra. Vi fastnar i en nedåtgående spiral.

Vilka är dina inre bördor? Identifiera dem och försök finna energin att frigöra dig från dem. Belöningen låter sällan vänta på sig.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-